25.09.2014 Tarihi sonrasında herhangi bir Schengen ülkesine vize başvurusu yaptıysanız ve pasaportunuzda bulunan vize sayfasında sol alt kısımda VIS ibaresi bulunuyor ise başvurunuzu evraklarınızı kargo ile göndererek tamamyabilirsiniz.

AVUSTURYA VİZESİ BAŞVURU EVRAKLARI

ŞİRKET SAHİPLERİ VE ŞAHIS FİRMASI SAHİPLERİ İÇİN GEREKENLER
1. Başvuru Sahibi Tarafından İmzalanmış Vize Başvuru Formu
2. 30000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası   (Tarafımızdan Yapılabilmektedir)
3. Uçak ve Otel rezervasyonları
4. Ticari seyahat yapılacaksa davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmış davetiye (kaşeli imzalı olacak)
5. Konsolosluğa hitaben firmanın antetli kağıdına ALMANCA yazılmış vize talep dilekçesi şirketteki görevi seyahat amacı seyahat tarihleri ve masrafların karşılanacağını belirten dilekçe kaşeli imzalı
6. Vergi Levhası(2015 matrahı görünecek)
7. Oda Kayıt Faaliyet Belgesi Güncel Tarihli Orijinali
8. Şirket Gazetesi (Firmanın Tüm Bilgilerinin Bulunduğu Sayfalar
9. İmza Sirküleri
10. Şirkete veya Şahsi Hesap Dökümü Son 3 Aylık Son Hali Yüksek Bakiyeli Banka Onaylı
11. 2 Adet 3x5 – 4x5 ölçülerinde YENİ Vesikalık Fotoğraf
12. Kimlik Fotokopisi
13. Pasaport Aslı Varsa Eski Pasaport Asılı
14. Nüfus Kayıt Örneği Tüm Aileyi Gösteren Hali(İngilizce Yeminli Tercüman çevirisi)
15. İkametgah Belgesi muhtardan veya Nüfus Müdürlüğünden alınması zorunlu belge

SSK’LI ÇALIŞANLAR İÇİN GEREKENLER
Yukarıdaki evraklara ek olarak,
1. Çalıştığı firmanın antetli kağıdına yazılmış izin yazısı ALMANCA Yazılmış (kaşeli imzalı olacak)
2. Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi(Seyahat süresince masrafların karşılanacağı belirtilecek)
3. Ssk İşe Giriş Bildirgesi, Hizmet Dökümü, Son 3 Aylık Maaş Bordroları Kaşeli İmzalı  

DEVLET MEMURLARI İÇİN GEREKENLER
Yukarıdaki evraklara ek olarak(5,6,7,8,9 hariç),
1. Kosolosluğa Hitaben ALMANCA Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
2. Şirket Antetli Kağıdına ALMANCA Şirketteki Görevini Seyahat Tarihlerinin Yazılı İzin Yazısı
3. Son 3 Aylık Maaş Bordroları
4. Kurum Tarafından Verilmiş Kimlik Kartı Fotokopisi

EMEKLİLER İÇİN GEREKENLER
Yukarıdaki evraklara ek olarak (5,6,7,8,9hariç),
1. Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi(Seyahat süresince masrafların karşılanacağı belirtilecek)
2. Emekli kimlik kartı veya Emekli olduğu kurumda emeklilik belgesi
3. Bankadan alınmış Son 3 aylık emekli maaş dökümü veya defter fotokopisi

EV HANIMLARI İÇİN GEREKENLER
1. Eşleri yukarıdaki hangi kategoride faaliyet gösteriyorsa aynı evraklar hazırlanacak
2. Evlilik cüzdanı fotokopisi

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKENLER
1. Velisi yukarıdaki hangi kategoride faaliyet gösteriyorsa aynı evraklar hazırlanacak
2. Öğrenci belgesi

ÖNEMLİ NOT
1. Reşit olmayan çocuklar için seyahate katılmayacak veliden noter onaylı,son 6 ay içinde çıkartılmış muvaffakaname gereklidir ve çocukların formunu anne baba imzalamalıdır. Konsolsoluk gerek duyması halinde başka belgelerinde istenebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
2. 10 yılı doldurmuş pasaportlar işleme alınamamaktadır.

Avusturya Vize Evrakları: