BULGARİSTAN VİZESİ BAŞVURU EVRAKLARI

ŞİRKET SAHİPLERİ VE ŞAHIS FİRMASI SAHİPLERİ İÇİN GEREKENLER
1. Başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize başvuru formu
2. 30000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası (tarafımızdan yapılabilmektedir)
3. Uçak ve Otel rezervasyonları
4. Ticari seyahat yapılacaksa davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmış davetiye (kaşeli imzalı olacak)
5. Konsolosluğa hitaben firmanın antetli kağıdına İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi(Seyahat süresince masrafların karşılanacağı belirtilecek,kaşeli imzalı olacak)
6. Vergi levhası(2014 matrahı görünecek)
7. Oda Kayıt Sicil Sureti (bulunduğu yıla ait)
8. Kuruluş Gazetesi (Firma ortaklarının ismi geçecek şekilde)
9. İmza sirküleri
10. Şirkete veya şahsa(ticari seyahatlerde şahıs hesabı gerekmemektedir) ait son 3 aylık bankadan kaşeli imzalı Hesap dökümü veya hesap cüzdanı fotokopisi,kredi kartı ekstreleri,varsa tapu,araç ruhsatı,vb.
11. 2 adet Biometrik özelliklere uygun 6 ay içinde çekilmiş fotograf
12. Nüfus cüzdan fotokopisi
13. Yeni pasaport (Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır) ve eski pasaport asılları
14. Vukaatlı nüfus kayıt örneği

SSK’LI ÇALIŞANLAR İÇİN GEREKENLER
Yukarıdaki evraklara ek olarak,
1. Çalıştığı firmanın antetli kağıdına yazılmış izin yazısı(kaşeli imzalı olacak)
2. Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi(Seyahat süresince masrafların karşılanacağı belirtilecek)
3. SSK işe giriş bildirgesi,hizmet dökümü,son 3 aylık maaş borduroları

DEVLET MEMURLARI İÇİN GEREKENLER
Yukarıdaki evraklara ek olarak (5,6,7,8,9 hariç),
1. Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi(Seyahat süresince masrafların karşılanacağı belirtilecek)
2. Görev ve izin yazısı
3. Son 3 aylık maaş borduroları
4. Kurum tarafından verilmiş kimlik kartı

EMEKLİLER İÇİN GEREKENLER
Yukarıdaki evraklara ek olarak (5,6,7,8,9 hariç),
1. Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi(Seyahat süresince masrafların karşılanacağı belirtilecek)
2. Emekli kimlik kartı veya Emekli olduğu kurumda emeklilik belgesi
3. Bankadan alınmış Son 3 aylık emekli maaş dökümü veya defter fotokopisi

EV HANIMLARI İÇİN GEREKENLER
1. Eşleri yukarıdaki hangi kategoride faaliyet gösteriyorsa aynı evraklar hazırlanacak
2. Evlilik cüzdanı fotokopisi

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKENLER
1. Velisi yukarıdaki hangi kategoride faaliyet gösteriyorsa aynı evraklar hazırlanacak
2. Öğrenci belgesi

ÖNEMLİ NOT
1. 1.Reşit olmayan çocuklar için seyahate katılmayacak veliden noter onaylı,son 6 ay içinde çıkartılmış muvaffakatname gereklidir ve çocukların formunu anne baba imzalamalıdır.
2. Konsolsoluk gerek duyması halinde başka belgelerinde istenebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
3. 10 yılı doldurmuş pasaportlar işleme alınamamaktadır.
4. Başvuru sahipleri randevu günü başvuru merkezinde bulunmaları gerekmektedir.

Bulgaristan Vize Evrakları: