ESTONYA VİZESİ BAŞVURU EVRAKLARI

ŞİRKET SAHİPLERİ VE ŞAHIS FİRMASI SAHİPLERİ İÇİN GEREKENLER
1.Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Estonya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
2. Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
3. Vergi Levhasının Fotokopisi
4. İmza Sirküleri Fotokopisi
5. Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
6. Hesap Cüzdan Fotokopisi
7. Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
8. Kredi Kartları Fotokopisi
9. Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
10. Ticari Seyahatleriniz İçin Estonya daki Firmadan Davetiye (Estonya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde
diğerininse Estonya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
11. 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
12. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
13. Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

SSK’LI ÇALIŞANLAR İÇİN GEREKENLER

1. Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Estonya konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
2. Şirketin imza sirküleri
3. Vergi levhasının fotokopisi
4. Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
5. Ticari sicil gazetesi fotokopisi
6. Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
7. Aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
8. Son üç aylık bordro fotokopisi
9. Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
10. Gayrimenkul tapu fotokopisi
11. Kredi kartları fotokopisi
12. Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
13. .Ticari Seyahatleriniz İçin Estonya daki Firmadan Davetiye (Estonya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Estonya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
14. 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
15. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
16. Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

EMEKLİLER İÇİN GEREKENLER
1. Estonya Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
2. Emekli cüzdanı fotokopisi
3. Sağlık karnesi fotokopisi
4. Gayrimenkul tapu fotokopisi
5. Banka cüzdan fotokopisi
6. 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
7. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
8. Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

EV HANIMLARI İÇİN GEREKENLER
1. Estonya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
1. Gayrimenkul tapu fotokopisi
2. Hesap cüzdan fotokopisi
3. Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
4. 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
5. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
6. Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
7. Eşinin geçerli yada eski Estonya vizesi varsa fotokopileri

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKENLER
1. Velisi yukarıdaki hangi kategoride faaliyet gösteriyorsa aynı evraklar hazırlanacak
2. Öğrenci belgesi
3. Nüfus Kayıt Örneği Kendi Almış Hali İle

ÖNEMLİ NOT
1. Reşit olmayan çocuklar için her iki veliden noter onaylı,son 6 ay içinde çıkartılmış muvafakat name gereklidir
ve çocukların Başvuru formu Sayfa 3,4,5 ve Vekâlet Sayfasına anne baba imzaları
2. Aile Olarak Geçerli Vizesi Olanlar Çocuk İçin Başvuru Yapılacak İse Pasaportların Asıları Gerekli
3. Seyahatlerde Geçerli Vizesi Olan Kişi veya Kişilerin Pasaport, Geçerli Vize Fotokopisi Ve Dilekçesi
4. 3.Konsolsoluk gerek duyması halinde başka belgelerinde istenebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Estonya Vize Evrakları: